Rengeteg indok eszedbe jut, ha azt kérdezem, miért nem tudsz angoltanfolyamra járni, igaz?

Hosszú a munkaidőd, állandóan rohansz, messze van a nyelviskola a lakhelyedtől, este már nem fog az agyad, hétvégén a családdal töltenéd az időd… Jó hír, hogy ezek a problémák mind kiküszöbölhetőek az online nyelvtanulással!

Ha egy virtuális osztályteremben tanulsz, te szabod meg, hogy mikor angolozz, tőled függ a tanulás üteme, és akár a mobilodon, utazás alatt is okosodhatsz.

Van azonban néhány dolog, amit feltétlenül figyelembe kell venned, ha az angol nyelvleckének ezt a formáját választod.

Időtakarékosság

Bár nem kell utaznod hozzá és nem szükséges a csoporttársaidhoz sem igazítani a tanulási ritmusod, valószínűleg mégis ugyanannyi vagy több időt kell szakítanod egy online angol órára. Először is, gondolj arra, hogy gépelni időigényesebb, mint beszélni. Aztán ott van a rengeteg ismétlési lehetőség. Ha online tanulsz angolt, nemcsak egy-egy szót vagy feladatot ismételhetsz meg, hanem akár egy teljes órát vagy fejezetet is. Így könnyebb lesz megérteni és memorizálni a tananyagot, mint egy hagyományos angol nyelvóra során, de akár dupla annyi időt is rá kell szánnod.

Halogatás

Ha hajlamos vagy arra, hogy utolsó pillanatra hagyd a szótanulást és a házi feladatod is az óra előtt 5 perccel készül el, akkor nem lesz könnyű dolgod egy online tanfolyamon sem. Motiváció, önfegyelem és rengeteg ügyesség kell ahhoz, hogy a nyakadba szakadt nagy szabadságot és önállóságot előnyödre fordítsd. Szerencsére a legtöbb online tanfolyam sokféle feladattípusa és módszere segíteni fog abban, hogy rendszeresen és élvezetesen gyakorolj.

Tesztek

Lehet, hogy a hagyományos angolóráidon eddig is bármikor számíthattál egy-egy villámdolgozatra és minden fejezet után tesztírás volt, ha online tanulsz, ezeknek még nagyobb a valószínűsége. A legtöbb online nyelvtanfolyam rendszeresen teszteli valamilyen formában, hogy sikerült-e elsajátítanod a tananyagot és haladhatsz-e tovább. Egy biztos: a vizsgadrukknak elviselhetőbb, ha nem iskolapadban ülsz.

Kommunikáció

Ha online angol tanfolyamon veszel részt, hatványozottan fontos, hogy minden alkalmat megragadj arra, hogy beszélgess. Személyes kontaktus egy nyelvtanárral, más nyelvtanulókkal, külföldiekkel való társalgás vagy az, hogy az étteremben angolul rendeld meg nyaraláskor a vacsorád, mind-mind elengedhetetlen a nyelvtanulásod sikeréhez.

Mindent egybevetve:

Ha elég motivált vagy, vágj bele! Lehet, hogy éppen ez a tanfolyamtípus a legmegfelelőbb számodra. Szeretnél többet megtudni? Olvass FLIP-tanfolyamunkról, amely otthon feldolgozandó anyagokból (maximálisan a saját tempódra fókuszálva) és kontaktórákból áll. A kontaktórán találkozol nyelvi mentororddal (akár skype-on keresztül), megbeszélitek az esetleges kérdéseidet, a fennmaradó időben pedig kizárólag a kommunikációdat fejlesztitek.

Hozzászólás