Bemutatkozik a Converzum

Nyelviskolánk több, mint 25 éve van jelen a magyarországi nyelvtanulási intézmények között, először Tudomány Nyelviskola, majd 2016-tól ‘Converzum – a nyelvi közösségi tér’ néven. Tanáraink folyamatos szakmai továbbképzésével és a velük való hosszútávú együttműködés révén magas szinten és megbízhatóan adunk lehetőséget a minőségi nyelvtanulásra minden korosztály és célcsoport számára.

Magánszemélyek és céges csoportok oktatását is egyforma szakértelemmel és lelkesedéssel végezzük, elsősorban a személyes jelenlétet igénylő tanfolyamainkon, de néhány termékkel már az online nyelvtanulás piacán is megjelentünk, hogy hallgatóinknak még szélesebb körben tudjunk színvonalas szolgáltatást nyújtani, a kor kihívásainak megfelelően.

Minden esetben a megoldásra törekszünk, rugalmasan alkalmazkodva a hallgatói igényekhez és észrevételekhez. Érthetően és ellentmondásoktól mentesen kommunikálunk, értve és alkalmazva a fiatal generáció eszközeit és módszereit.

A nyelvtanulás lehetőségei

Csoportos és egyéni nyelvtanfolyamok egyaránt elérhetőek a Converzumnál.

Csoportjaink kialakításánál figyelembe vesszük a tanulóink igényeit és időbeosztását, ezért igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani a kurzusok kiválasztásához. Tanfolyamainkat hétköznap és hétvégén, különböző rendszerességgel és óraszámban indítjuk, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő időpontokat.

Egyéni tanfolyamainkat a nappali munkarenden belül teljes mértékben diákjaink igényeihez igazítjuk.

A gyakorlás lehetőségei

A nyelvgyakorlásra azok a tréningek jelentik a legjobb megoldást, ahol mindig egy adott témára fókuszálunk. A gyakorlás célja, hogy tanulóink szórakozva és hatékonyan mélyítsék el a tudásukat. Ennek elősegítésére olyan helyzeteket teremtünk a számukra, amelyekkel a való életben is találkozhatnak és olyan technikákkal dolgozunk, amelyek használatával a legjobban tudnak haladni. 

Tréningjeinken a változatos, izgalmas feladatokat és az interaktív gyakorlást együttesen alkalmazzuk és ezeket helyezzük előtérbe.

Olyan rutint adunk hallgatóinknak, amellyel a későbbiekben is képesek lesznek gördülékenyen társalogni, olyan technikákat tanítunk meg, amelyek segítik majd számukra a tanultak felidézését.  Begyakoroljuk, hogyan tudnak a tanult nyelven telefonálni, tárgyalni vagy teljesen hétköznapi szituációkban kommunikálni.

Nyelviskola és közösségi tér egyben

A Converzum nem csupán egy nyelviskola, hanem egy közösségi tér, amely profi módon fogja össze a nyelvtanulókat és a nyelvtanárokat, így teremtve motiváló és inspiráló közeget minden résztvevő számára.

A XXI. századi nyelvtanulás kihívásait ismerve egy olyan helyet hoztunk létre tanulóink számára, ahol jóval többet kaphatnak, mint egy átlagos nyelviskolában. Egy összetartó közösség része lehet minden hallgatónk, ahol a többieknek is hasonló az érdeklődésük és hasonló célokkal vágnak neki a nyelvtanulásnak. A résztvevők együttműködve közösen fejleszthetik a tudásukat, motiválhatják, segíthetik egymást, és rengeteg élménnyel is gazdagodhatnak nyelvtanulás közben. Közös programok szervezésével lehetőség adódik a szórakozásra, az ismerkedésre és a tanulásra egyaránt. 

Fenntartható fejlődés a nyelvoktatásban és a mindennapokban is

Nyelviskolánkban kiemelt szerep jut a folyamatos fejlődésnek, amelyet az oktatóink és a tanulóink között létrejövő hosszú távú együttműködés segítségével valósítunk meg. 

A Converzum Nyelviskola a professzionális tanárkiválasztási rendszerének köszönhetően kellően felkészült, munkájában motivált, pozitív hozzáállású, megoldásfókuszú és hallgatócentrikus tanárokat foglalkoztat.  Folyamatosan végezzük a tanárok kiválasztását, nyelvi mentorainkkal szemben alapelvárás, hogy igényesek legyenek szakmai munkájukra. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nyelvi mentorainkat folyamatosan fejlesszük, bővítsük szakmai ismereteiket, ezért a szakmai vezetők a továbbképzések biztosításán túl óralátogatásokkal, módszertani tanácsadással és szakmai beszélgetésekkel segítik a nyelvi mentorok munkáját.

Tanulóink fejlődése, és hogy elérjék a nyelvtanulásban a kitűzött céljukat: kiemelten fontos mindannyiunknak. Új módszereket és technikákat is bevetünk, amelyek képesek hozzásegíteni a tanulókat, hogy saját készségeiknek megfelelően fejlődjenek, és elérjék a céljukat. Úgy motiváljuk őket a tanulásra, hogy közben élvezzék azt. Személyesen foglalkozunk minden egyes diákkal, folyamatosan nyomon követjük a fejlődésüket, és ennek megfelelően módosítjuk a tanulási folyamatot, ha ennek szükségét látjuk. Élménydús és emlékezetes tudásszerzést ígérünk, ahol mindenki élvezetesen sajátíthatja el azokat a készségeket, amelyekre szüksége van.

Valljuk, hogy a fenntartható fejlődés egyik alappillére a fogékonyság a környezetünkben zajló történésekre, és az, hogy reagáljunk a változásokra a képességeinkhez és lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobban. Ez nálunk nem csak az oktatásban valósul meg, hanem a mindennapokban is. Hiszünk benne, hogy a tudatos döntések eredményeként bekövetkező változások a kis közösségek szintjén is nagy eredményeket hozhatnak.

Ennek tudatában a nyelviskolában és a hozzá kapcsolódó irodában is szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és figyelünk arra is, hogy az minél kevesebb legyen hónapról hónapra. Nem használunk műanyag poharakat, inkább saját kulacsból iszunk, és erre biztatjuk a tanulóinkat is. Az irodában pedig a lehető legkevesebb papírt használjuk el nyomtatáshoz és egyéb adminisztrációs célokra. Hiszünk benne, hogy ezek mindannyiunk jövője szempontjából fontos lépések.

Nyelviskolánk összességében fiatalos, trendi, innovatív megoldásokkal bíró, magas minőséget képviselő intézmény, amely tökéletesen megtalálja a közös hangot az összes korosztállyal. Úgy ad élményszerű tudást, hogy közben profi színvonalú.

Szólj hozzá!