Új dimenziók a nyelvtanulásban

 

A Converzum – a nyelvi közösségi tér szakmai vezetői és nyelvi mentorai olyan ingyenes és egyedülálló angol nyelvű feladatgyűjteményt dolgoztak ki középiskolások számára, amely nemcsak számítógépen, hanem okostelefonon és tableten is elérhető.
Két nyelvi szinten (B1, B2) találtok szókincsfejlesztő és nyelvtani pontosságot elősegítő feladatokat.

Az interaktív, játékos és szórakoztató feladatsorok – a módszertani technológiai újításoknak köszönhetően – 11 témakörben segítenek a középfokú nyelvvizsgára való felkészülésben. A feladatbank természetesen tanári segédanyagokat is tartalmaz. A szókincs mindkét szinten 11 témakör szavait tartalmazza, egy-egy témakörön belül 4-5 játékkal tanítunk meg 24-30 szót/kifejezést.

A két szinten együtt 600 szót, illetve kifejezést tanulhatsz meg.

Egy-egy játék 6 szót foglal magában. Ezeket a szavakat gyakorlás közben meg is hallgathatod, hogy a helyes kiejtést elsajátítsd. A szavak a játékokban előfordulnak önmagukban, mondatokban és/vagy szövegekben is. A játék során lehetőséged nyílik a helyesírás gyakorlására is. Az utolsó feladat mindig a tanultak előhívására épít, vagyis figyelembe veszi a legújabb kutatások által alátámasztott teszt-hatást.

Célunk, hogy a tanultak a hosszú távú memóriádban rögzüljenek, később pedig bármikor elő tudd hívni az itt megszerzett tudást.

A „Multiplatform angol nyelvi tematikus feladatbank fejlesztése” nevű projekt európai uniós támogatásból valósul meg, hosszú távú célja, hogy a középiskolások nyelvtanulási szokásai – az általuk jól ismert digitális közegben – pozitív irányba haladjanak, mely nyelvtudásuk fejlődéséhez, és sikeres nyelvvizsgázókhoz vezet.
A kézikönyvek elolvasásához, valamint a próbafeladatok teszteléséhez KATTINTS az alábbi linkekre (támogatott böngészők: Firefox, Google Chrome, Safari)!

Felhasználói kézikönyv

Tanári kézikönyv

Feladatgyűjtemény