Previous
Next

Szenvedélyed a nyelvoktatás?

Célod tanítványaid sikere, és az előírt továbbképzések teljesítésében is szeretnél egy nagyot ugrani?

Akkor érdemes elvégezned az ECL Nyelvvizsgaközpont és a Converzum Tudomány Nyelviskola Zrt. 30 tanórás, 30 kreditpontot érő, akkreditált angol, német és magyar mint idegen nyelv ECL szóbeli vizsgáztatókat képző programját!

30 kreditpont

akkreditált pedagógus-továbbképzés

Tapasztalt oktatók

600+

képzett 10+ év alatt

Mit kell tudni a képzésről?

A 10 elméleti és 20 gyakorlati órából álló képzés során

   • › közelebbről megismerheted a nemzetközi ECL vizsgarendszert és a Közös Európai Referenciakeretet,
   • › betekintést nyerhetsz a tesztfejlesztés rejtelmeibe
   • › gyakorlati tippeket kapsz a sikeres nyelvvizsga-felkészítéshez,
   • › hasznos gyakorlatot szerezhetsz a vizsgázói teljesítmény mérésében és értékelésében,
   • › a képzést követő hospitálás elvégzésével ECL vizsgáztatói jogosultságot szerezhetsz.

Mikor lesz a képzés?

A képzés ideje:

felkészítés        2022. november 12-én (szombaton) 10:00-16:00 óráig online kontakt formában

2022. november 18-án (pénteken) 14:00-19:00 óráig

2022. november 19-én (szombaton) 9:00-16:00 óráig

hospitálás        2022. novembertől 2023. júniusig ECL vizsgahelyeken személyesen.

A képzés időtartama

30 óra (10 óra elmélet, 20 óra gyakorlat), amely áll

› felkészülésből,

› tréningből,

› csoportos és egyéni feladatmegoldásból,

› konzultációból,

› továbbá hospitálásból nyelvenként 20 vizsgázó éles vizsgájának értékelésével a vizsgáztatói jogosultság megszerzéséhez)

A képzés helyszíne

2022. november 12-én online kontakt formában

2022. november 18-19-én Converzum – a nyelvi közösségi tér

                                               1023 Budapest, Lajos utca 11-15.

Amennyiben a járványügyi helyzet szükségessé teszi, a képzést az online térben rendezzük meg, a Zoom-linkek a képzés előtt kerülnek kiküldésre a résztvevők számára.

Jelentkezés

2022. október 21-ig e-mailben a szervezőnél jelezd szándékodat. Ezt követően megkapod a regisztrációs linket.

A képzés ideje alatti ellátás

a szombati képzési napon a helyszínen pizza-ebédet biztosítunk, a képzés folyamán a termekben ásványvizet és kávét térítésmentes szolgáltatásként. Ebédszünet a képzés november 19-i, szombati napján 12:00-13:00 óráig lesz, kávészünetek minden délelőtt és délután egyszer.

A képzés időtartama 30 tanóra, amely a 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5.§ 3. pontja értelmében elszámolható kötelező továbbképzés teljesítésének!

 

A képzést akkor kezdheted meg, ha 2022. október 21-ig regisztráltál, majd elküldted a barta.ramona@converzum.hu email-címre a következőket:

 • személyi adatlapod kitöltve, aláírva és szkennelve (a jelentkezést követően küldjük a nyomtatványt!),
 • minimum 3 éve megszerzett nyelvszakos tanári diplomád másolatát szkennelve (külföldön szerzett nyelvtanári diploma esetén az OH honosítási határozatát is),
 • személyi igazolványod mindkét oldalát szkennelve,
 • és a tanfolyam díját átutaltad ide: K&H Bank 10404065-40652618-00000000, a közlemény rovatban a résztvevő nevének feltüntetésével 2022. október 21-ig.

Részvételi díj: 39.000,- Ft, mely tartalmazza a teljes képzési díjat.

Amennyiben a képzési díjat részben vagy egészben munkáltatód fizeti, és erről a jelentkezésig nem születik végleges döntés, jelezd ezt e-mailben a szervezőnek a barta.ramona@converzum.hu címen.

A szervező elérhetősége

Barta Ramóna

szervező

Converzum Tudomány Nyelviskola Zrt.

1023 Budapest, Lajos utca 11-15.

Kollégák véleménye a tanfolyamról

Nagyon jó hangulatú volt a képzés, az alaposan felkészült oktatók kedves és odafigyelőek. Köszönöm, hogy részt vehettem, nagyon hasznos volt.
nyelvi-klub-converzum
S. Anikó
németnyelv-tanár
Gratulálok a szervezéshez, nagyszerű volt. Mind a környezet, mind az órák eloszlása szuper volt. Előzetesen nem gondoltam volna, hogy ilyen sok hasznos tananyagot kapok.
ceges-ajanlat-converzum
Mné Irén
angolnyelv-tanár
A gyakorlati órák tetszettek a legjobban:-). A szervező és az oktatók, szóval mindenki nagyon segítőkész volt, a három felkészítő nap pazar hanguatban telt.
converzum
K. Dániel
angolnyelv-tanár, MID tanár

Gyakran ismételt kérdések

Személyes kontakt képzést tervezünk és szervezünk, ám ha a járványügyi helyzet miatt az Oktatási Hivatal előírja a képzés online kontakt formában történő megtartását, akkor úgy fogjuk megvalósítani, nem fog elmaradni. Ebben az esetben a képzés előtt megfelelő időben kiküldjük a Zoom-linkeket illetve az aktív részvételhez szükséges információkat.

Ebben az esetben azt kérjük, hogy ezt külön e-mailben jelezd a szervezőnek a barta.ramona@converzum.hu címen. Ez nem okoz problémát, csak tudjunk róla, hogy a döntésnek megfelelően állíthassuk ki a számlát.

Az akkreditációhoz, így a képzés elvégzéséhez is minimum 3 éves szakmai tapasztalat szükséges, és a diplomád is legyen minimum 3 éves.

Nem kötelező, de hasznos, ha tudsz rá időt fordítani. A jelentkezések lezárása után küldünk néhány elektronikus tananyagot, és jelezzük, mely részeiket ajánlott a képzés előtt átolvasnod, és melyek szolgálják azt a célt, hogy vizsgáztatói / felkészítői munkád támogatásához hosszútávon a rendelkezésedre álljanak.

A nyomtatványon az erre vonatkozó kérdés nem kifejezetten a nyelvvizsgáztatási tapasztalatra vonatkozik, hanem általában a mérésben, értékelésben szerzett tapasztalatra, pl. szintfelmérés, záróvizsgáztatás, érettségi vizsgáztatás, tanulói teljesítményértékelés. Aki rendelkezik 3 év nyelvoktatási tapasztalattal, az gyakorló tanárként ezek valamelyikében is rendelkezik tapasztalattal, így ehhez a ponthoz is minimum 3 év tapasztalatot tud beírni.

Nem. A képzés elvégzését követően a résztvevők megkapják a 30 kreditpont megszerzését igazoló tanúsítványt, ez azonban még nem jogosít fel a vizsgáztatásra. A vizsgáztatói akkreditációs kérelmet az ECL Nyelvvizsgaközpont terjeszti fel az OH-NYAK-hoz a szervező által bekért, valamint a képzés elvégzését igazoló dokumentumokkal együtt. A NYAK 30 napos határidővel dönt a kérelemről, majd értesíti a vizsgaközpontot. A vizsgaközpont ezután veszi fel vizsgáztatói névsorába az új vizsgáztatót.

Igen. Nem kötelező vizsgáztatói akkreditációt szerezni. Akkor is részt vehetsz a képzésen, ha diákok felkészítésével foglalkozol, és szeretnél nagyobb rálátással rendelkezni az ECL nyelvvizsgára, magabiztosabbá válni a felkészítői munkádban. Ha csak a 30 kreditpont miatt jössz el, akkor is garantáltan hasznosnak fogod érezni, és szívesen látunk.

Igen. A nyelvvizsgák sok tekintetben hasonlóak, de nem egyformák. Az OH-NYAK előírja az Akkreditációs Kézikönyvben, hogy egy vizsgarendszer vizsgáztatóinak el kell végezniük az adott rendszer vizsgáztatóképzését. Ez különösen azért szükséges, mert egy akkreditált nyelvvizsga lebonyolítási protokollja, feladattípusai, értékelési módszerei az adott vizsgarendszerre vannak akkreditálva, és az adott vizsgarendszerben alkalmazandók – ezek elsajátítását célozza többek között a képzés.

Ehhez magyar nyelv és irodalom szakos vagy magyar mint idegen nyelv szakos tanári diplomára van szükség. A bölcsész diploma sajnos akkor sem elfogadható az akkreditációhoz, ha rendelkezel a szükséges oktatási tapasztalattal.

Igen. Főiskolai és egyetemi oklevél egyaránt elfogadható és elegendő. A hangsúly a nyelvszakos tanári diplomán van, és azon, hogy legalább 3 éve rendelkezz vele.

Nincsen. Menet közben vannak számonkérések, illetve van beadandó feladat, amit teljesíteni kell annak érdekében, hogy vizsgáztatói jogosultságot kapjon a résztvevő.

Nem, ez egy alapképzés, amit csak egyszer kell az akkreditáció előtt elvégezni. Az akkreditációt követően évente szervez a vizsgaközpont egy online továbbképzést, melyre e-mailben kapsz meghívót és hozzáférést a vizsgaközponttól. Ezt minden évben sikeresen kell majd teljesítened ahhoz, hogy a vizsgáztatói adatbázisban maradj.