Nyelvi képzés külföldön

Tanulj anyanyelvi környezetben!

5016+

Lecke

Díj

Nyertes

15600+

Tanuló

A nyelvtudáshoz számos út vezet. Az egyik, amely bizonyítottan képes a célodhoz eljuttatni: ha anyanyelvi környezetben tanulsz. A külföldi nyelvtanfolyam erőssége, hogy ötvözi az anyanyelvi környezet inspiráló hatását és a profi nyelvtanítást. Ilyenkor is fontos, hogy megtaláld a számodra tökéletes iskolát megfizethető áron. Képzeld el, mekkora sikerélmény, amikor már anyanyelviekkel is megérteted magad, vagy amikor a mindennapokban is egyre természetesebben kommunikálsz! Itt nincs kifogás, nincs B terv, nem tudsz magyarul boldogulni, viszont idegen nyelven egyre magabiztosabb leszel. Büszke lehetsz magadra, mert ha nekivágsz egy ilyen kihívásnak, azt fogod tapasztalni, hogy egyre bonyolultabb helyzeteket is tudsz kezelni.

Miben segítünk, hogy megtaláld a számodra leghatékonyabb külföldi nyelvtanfolyamot?

  • Céges nyelvoktatási programunk keretén belül újfajta gondolkodásmóddal ajándékozzuk meg őket: olyan szemléletmódot adunk, amely segíteni fogja őket a hatékonyabb tanulásban, abban, hogy jobban megérthessék ne csak a szavakat, de azok valódi jelentését is.
  • A jó nyelvtudás segíti az emberi kapcsolatok kialakítását, az üzleti kapcsolatépítést, és lehetővé teszi, hogy a tárgyalófelek ne csak hallják, valóban értsék is egymást.
  • A biztos nyelvtudás magabiztosságot jelent. Aki nem biztos saját magában, az üzleti életben sem mozoghat otthonosan, ezért mi olyan felkészültségre törekszünk, amely birtokában munkatársai teljes természetességgel tárgyalhatnak bárkivel.
  • A nyelvtanulás innovatív folyamat: segíti a közös szakmai fejlődést, a tanfolyam erősíti a csapatkohéziót, a jobb tárgyalókészség mérhetően javuló üzleti eredményekhez vezet.
  • Térítésmentesen és adminisztrációs díj nélkül adunk tanácsot.
  • Felmérjük az igényeidet, és megtaláljuk a számodra ideális helyszínt és tanfolyamot.

A mi segítségünkkel kiválaszthatod azt az országot, azt az intézményt, ahol te személyesen a legtöbbet fejlődhetsz. Ahol a legjobban érzed majd magad, barátokat szerzel, és úgy tanulod meg a nyelvet, ahogyan egy osztályteremben soha nem tudnád.

Térítésmentesen segítünk neked abban, hogy

   • a külföldi élményszerzés közben nyelvileg is fejlődhess,
   • új nézőpontokat, új megoldásokat fedezz fel anyanyelvi környezetben,
   • növeld az önbizalmadat azzal, hogy ismeretlen környezetben is helytállsz,
   • kulturális tapasztalatokat

Tanácsadóink 5 földrész több mint 70 nyelviskolájából válogatnak felnőtt-, ifjúsági és gyermektanfolyamokat.

Gyorsan és térítésmentesen:

 • Céges nyelvoktatási programunk keretén belül újfajta gondolkodásmóddal ajándékozzuk meg őket: olyan szemléletmódot adunk, amely segíteni fogja őket a hatékonyabb tanulásban, abban, hogy jobban megérthessék ne csak a szavakat, de azok valódi jelentését is.
 • A jó nyelvtudás segíti az emberi kapcsolatok kialakítását, az üzleti kapcsolatépítést, és lehetővé teszi, hogy a tárgyalófelek ne csak hallják, valóban értsék is egymást.
 • A biztos nyelvtudás magabiztosságot jelent. Aki nem biztos saját magában, az üzleti életben sem mozoghat otthonosan, ezért mi olyan felkészültségre törekszünk, amely birtokában munkatársai teljes természetességgel tárgyalhatnak bárkivel.
 • A nyelvtanulás innovatív folyamat: segíti a közös szakmai fejlődést, a tanfolyam erősíti a csapatkohéziót, a jobb tárgyalókészség mérhetően javuló üzleti eredményekhez vezet.

Tanfolyam típusok:

Ha anyanyelvi környezetben tanulsz, azzal turbófokozatra kapcsolhatsz a nyelvtanulásban.
Hogyan döntsd el, hogy melyik lesz a számodra megfelelő tanfolyamtípus?

Amikor az igényfelmérést végezzük, megbeszéljük céljaidat, extra kívánságaidat is, így a helyszínen elérhető egyéb tevékenységek ismeretében ki fogod tudni választani azt, amelyik leginkább testhezálló.

Általános nyelvtanfolyam

Leggyakrabban félnapos elfoglaltságot jelent. A legfontosabb nyelvtani ismeretek, szókincsbővítés, kifejezések, mondattani ismeretek képezik a tananyag gerincét. Ha kezdő vagy, illetve alapfokú nyelvismerettel rendelkezel, ezt a tanfolyamot ajánljuk akkor, ha több időt tudsz a kinntartózkodásra szánni. Egyes iskolákban váltakozó órarenddel délelőtt vagy délután oktatnak.

Intenzív nyelvtanfolyam

Egész napos képzést jelent, legalább heti 4 napon. Délelőtt általában 4 nyelvórád lesz egy vagy két szünettel. A délutáni képzés 1-2 óráján a délelőtt tanultakat mélyítitek el és gyakoroljátok. A nap további részében lehetőséged nyílik az egyéni tanulásra. Az iskolák felszereltségéhez hozzátartozhat a nyelvi laboratórium, multi-média-, illetve az önképző terem (self-access), ahol a tanórákon kívül is találhatsz magadnak tananyagot, olvasnivalót.

Intenzív Plusz tanfolyamok

A délelőtti csoportos képzés kiegészítéseként délután magánórák keretében folyik az oktatás. Általában napi 2 (heti 10) magánórát ajánlanak az iskolák. A tanfolyam előnye, hogy jól egyesíti az elmélyült, egyénre szabott tanulást a csoportos kommunikatív foglalkozásokkal. Ha teljes erőbedobással szeretnél nyelvet tanulni, ezt ajánljuk.

nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok

A jelentkezés előtt az előzetes szintfelmérést Magyarországon, online írod meg. A tanfolyamok meghatározott időtartamúak, a vizsgát a tanfolyam végén az iskolában vagy a helyi vizsgaközpontban teheted le. Tervezésnél ne felejtsd el, hogy a vizsgára jelentkezni a legtöbb esetben már a vizsga előtt néhány hónappal kell!

Szakmai (speciális) nyelvtanfolyamok

Több iskola kínál színvonalas szakmai nyelvtanfolyamokat (üzleti, banki, jogi, orvosi nyelv) szakemberek részére. Ezekre a tanfolyamokra általában középszintű nyelvtudással jelentkezhetsz. Az Executive névvel jelölt tanfolyam exkluzív környezetben, magánórákkal kiegészített kiscsoportos oktatást takar, ha vezető beosztásban dolgozol, és kevés idővel rendelkezel, ezt ajánljuk.

Magánórák

A legintenzívebb képzés, minden iskolában kérhető. Heti néhány órában is végezhető tanfolyam. Heti 10-20-30 magánóra már rövid idő alatt is nagyon jó eredményeket érhetsz el. Sok iskola csak magánórák keretében oktat kezdőket. Kérdezhetnéd, mi értelme van magánórákra külföldre menni, amikor itthon is tanulhatsz anyanyelvi tanártól. Azáltal, hogy kiszakadsz a megszokott környezetből, és körülötted mindenki az adott nyelvet használja, ráadásul az iskola többi diákjával is idegen nyelven kell kommunikálnod, egész más tempóban fogsz fejlődni, mintha itthon napi pár órát töltenél nyelvtanulással.

A tanfolyam első napján (vagy akár még előtte Magyarországon) szintfelmérésen veszel részt, melynek eredménye alapján a számodra legmegfelelőbb szintű csoportokba kerülsz.

Az iskolákban egyszerre általában 7-9 különböző nyelvi szintű csoport indul. A csoportok kialakításánál gondosan ügyelnek a nemzetközi összetételre – és ezáltal arra, hogy valóban az adott nyelvet használd. A nyelvtanfolyam végén kurzuslátogatási igazolást kapsz az elért nyelvi szintedről.

A nyelvtanfolyamok tematikájában gyakran szerepel szervezett szabadidős program. Ezek egy részét, sőt esetenként valamennyit a tanfolyam díja magában foglalja. Jelentkezéskor külön figyelmet fordítunk arra, hogy mely programok költségeit fedezi a tandíjad, és milyen kiadást jelent a többi programon való részvételed, nehogy kellemetlen meglepetés érjen a helyszínen.

Te milyen intenzitással tanulnál legszívesebben? Mennyi időt szánsz arra, hogy látványosan fejlődjön a nyelvtudásod?

Gyermek és ifjúsági tanfolyamok:

gyermek- és ifjúsági nyelvtanfolyamok rendkívül jól szervezettek és felügyeltek.

Ezeket a 6-18 éves korosztálynak ajánljuk.

Ezeknél a foglalkozásoknál a kifejezőkészség fejlesztésére helyezik elsősorban a hangsúlyt, és az oktatás többnyire játékos formában zajlik. A kommunikáció-központú nyelvtanulás mellett a gazdag sport- és kulturális szabadidős programok teszik élvezetessé a nyelvtanulást anyanyelvi környezetben.

Sokoldalúan képzett pedagógusok, biztonságos környezet és a színes, változatos tevékenységek garantálják, hogy a fiatalok felejthetetlen élményekkel és sok tudással gazdagodva térhetnek vissza angol, német, francia, olasz vagy spanyol tanulmányútjukról.

A gyermek- és ifjúsági nyelvtanfolyamok a következő szolgáltatásokat nyújtják:

 • általában 15-20 tanóra
 • családi vagy bentlakásos kollégiumi szállás teljes ellátással
 • sport- és szabadidős programok
 • kirándulások
 • reptéri transzferek (meghatározott időintervallumban)
 • 24 órás felügyelet
 • orvosi ellátás

Az ár általában all-inclusive, vagyis minden fent említett szolgáltatást magában foglal.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked már iskolás korában magabiztos nyelvtudással rendelkezzen és a világ számos pontjáról új barátokat szerezzen, írj nekünk most!

Családi tanfolyamok:

Mindig is szerettél volna külföldi nyelvtanfolyamon tanulni, de nem akartad magadra hagyni a családodat?

Jó hírünk van! Egyre több helyen van lehetőség családi tanfolyamokra jelentkezni, ahol amíg a felnőttek tanulnak, a gyerekek ifjúsági tanfolyamon vesznek részt, a legkisebbekkel pedig szakképzett gyermekfelügyelők foglalkoznak.

Így a tanulás után tiétek a délután és az este, hogy közös családi programokon vegyetek részt, felfedezzétek a környék látnivalóit.

Ha kíváncsi vagy a családi nyaralás rendhagyó formájára, keress minket, hogy megtaláljuk a nektek valót!

Felnőtt-és szeniortanfolyamok

A nyelvtanulás nem életkorhoz kötött.

Jelentkezz külföldi nyelvtanfolyamainkra, ha új élményekkel, ismeretségekkel gazdagodnál, és hatékonyan szeretnéd fejleszteni nyelvtudásodat!

Felnőtt-nyelvtanfolyamoknál az alsó korhatár legtöbbször 16 vagy 18 év.  Itt értelemszerűen már neked magadnak kell a szállásról eljutnod az iskolába, és természetesen felügyelet sem biztosított. Saját döntésed szerint választhatsz a délutáni fakultatív szabadidős programok közül (szemben az ifjúsági és gyermek tanfolyamokkal).

Több iskolánál indulnak tanfolyamok 23-30 éves alsó korhatárral – itt már végzett szakembereket várnak, akik komoly, elmélyült nyelvtanulás iránt érdeklődnek. A felnőtt tanfolyamoknál felső korhatár nincs.

 A szenior-nyelvtanfolyamokat akkor ajánljuk, ha szeretnél hasonló korú hallgatókkal együtt kiscsoportban tanulni nyelvet. Ezek kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy azonos korú és feltehetőleg azonos érdeklődési körű emberekkel teremts kapcsolatot. A tanfolyamot úgy állítják össze, hogy a délelőtti tanórák után délután kulturális programok, kirándulások, séták, hétvégén egész napos kirándulások színesítsék a programot. Ezeknek a programoknak a díját általában a részvételi díj tartalmazza.

Szakmai tanfolyamok külföldön:

A munkádhoz szükséges a nyelvismeret?
Magabiztosan beszéled már az adott nyelvet legalább középfokon?
Rövid idő alatt szeretnél komoly eredményt elérni intenzív, elmélyült tanulással?

szakmai nyelvtanfolyamokat neked találták ki! A nyelviskolák olyan környezetet biztosítanak a tanuláshoz, melyben a tanórákon kívül is a nap minden percében az adott nyelvet kell használnod, így akaratlanul is folyamatosan csiszolod, gyarapítod nyelvismeretedet.

Partneriskoláink ügyfélköre igen tág, világhírű cégek rendszeresen küldik hozzájuk munkatársaikat a világ számos országából. Ezeknek a cégeknek az oktatási vezetői tudják, hogy a nyelviskolák neve garancia a minőségre.

Mire számíts, ha külföldi szakmai nyelvtanfolyam érdekel?

Amikor személyesen találkozunk, hogy felmérjük igényeidet, fontos, hogy pontosan meg tudd határozni a nyelvtanulás célját. Ez lehet egy előadásra való felkészülés, levelezési ismeretek gyarapítása, tárgyalástechnikák, szakmai bemutatók vagy éppen a telefonbeszélgetés gyakorlása, speciális szókincs elsajátítása.

Eredményességedet mindenképpen befolyásolja a tanfolyam intenzitása, a már meglévő nyelvtudásod, a tanfolyamon való aktív részvételed. A magasan képzett, tapasztalt oktatók mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni belőled, és így mindketten elégedettek lehessetek az eredménnyel.

Ha a kiválasztott iskola előre elküldi a szintfelmérő tesztjét, ezt már nálunk is kitöltheted, de akkor is a fogadó iskola értékeli . A legtöbb iskolában azonban az első tanítási napon végzik a szintfelmérést írásbeli és szóbeli feladatokkal.

szintfelmérést követően megbeszélheted igényeidet az oktatóiddal, közösen alakíthatjátok ki a legmegfelelőbb tanmenetet, mely az adott szinten a leghatékonyabb képzést eredményezi. A jelentkezési korhatár minden esetben legalább 18 év, de több iskolába csak 20-25 éves kortól fogadják a jelentkezőket.

A szakmai tanfolyamok sajátossága

Ezek a tanfolyamok biztos nyelvtudásra épülnek, ahol a köznapi nyelv készségszintű ismerete már nem okoz problémát. A szókincs tanulása csak kisebb szerepet kap, a megtanult szavak, szókapcsolatok helyes használata, a szakmai beszélgetések során előkerülő szófordulatok elsajátítása kerülnek előtérbe.

Amire sok figyelmet fogtok fordítani: a könnyed beszéd, a helyes kifejezőkészség, a pontos fogalmazás, a szakszavak tartalmának pontos ismerete, szituációs játékok. A tanórák során olyan helyzetekbe kerülsz, melyek a valós életben, munkád során is bármikor előfordulnak. A tananyagban esetek értékelése, feldolgozása, előkészített szakmai viták és a napi szaksajtó megismerése is szerepel.

A tanfolyamok kiegészítéseként szakmai látogatásokat is szerveznek az iskolák, ahol megismerkedhetsz az adott országban dolgozó kollégák munkájával, módszereivel. A tanfolyam végén a megszerzett tudást igazoló részletes bizonyítvánnyal térhetsz haza, és a gyakorlati ismeretek birtokában látványos eredményt tudsz felmutatni munkahelyeden.

Egyéni oktatás

Természetesen lehetőséged van a csoportoknál megadott nyelvi szintnél gyengébb nyelvtudással is részt venni az oktatásban. Ilyen esetben a képzés csak az általánosabb nyelvismeretre terjedhet ki mindaddig, amíg el nem éred az adott tanfolyamhoz megkívánt nyelvi szintet. Ilyenkor az intenzív képzés a leghatékonyabb kiscsoportos formában vagy magánórák keretében.

A csoportok összetétele

A meghirdetett tanfolyamokon tanuló nemzetközi csoportok mérete általában nem haladja meg a 4-6 főt. Zárt csoportok jelentkezése esetén az iskolákkal előzetesen egyeztetve kisebb-nagyobb kedvezményeket tudunk felajánlani.

Részvételi díj

A szakmai nyelvtanfolyamok részvételi díja általában nem alacsony. Iskoláinkkal szorosan együttműködve alakítjuk árainkat, így mindig az iskola eredeti díjtételei képezik árlistánk alapját. Megállapodásainknak köszönhetően gyakran a megadott áraknál is kedvezőbben kínáljuk a kurzusokat hazai partnereinknek.

Az általunk ajánlott iskolák hatékonyságának titka a személyes odafigyelés minden diákra. Az oktatók óráról órára figyelemmel kísérik fejlődésedet, nyomon követik nyelvtudásod gyarapodását, illetve figyelembe veszik a személyiségedből adódó tanulási sajátosságokat is. Iskoláinkban az oktatók nemcsak alapos nyelvismerettel, nagy pedagógiai gyakorlattal, hanem az adott szakma gyakorlati ismeretével is rendelkeznek.

Ha az a célod, hogy a szakmádban érj el kiemelkedő eredményeket, válaszd szaknyelvi tanfolyamainkat!

Szállás és ellátás:

Kollégium, apartman, szálloda, családi szállás… Kinek melyiket ajánljuk?

A Converzum – a nyelviskolák segítségével – a kinntartózkodás teljes időtartamára szállásról is gondoskodik. Családi, kollégiumi, illetve apartmanos és szállodai elhelyezést is választhatsz. Mi a nyelvtanulás legjobb kiegészítőjének a családi szállást tartjuk.

A gondosan kiválasztott családoknál sohasem kerülhet egy fedél alá két azonos anyanyelvű diák (kivéve külön kérés esetén).

Felnőtt résztvevőinknek saját szobát ajánlunk, de kívánság szerint (rendszerint árcsökkentéssel) együtt utazók esetén megosztható a szoba. A szállást adó család általában félpanziót (reggeli, vacsora) biztosít. Az ebédet az iskola büféjében vagy egy közeli étteremben költheted el.

Gyerekeknek két- illetve többágyas szobát biztosítunk, de több iskolánál egyágyas szoba is kérhető (ilyenkor rendszerint felárat számolnak fel). A nagyobb gyerekeket általában kétágyas szobákban szállásoljuk el, de gyakran eleget tudunk tenni az egyágyas szobai kérésnek is. A szállást adó család teljes ellátást ad: reggeli, vacsora a családdal, a déli étkezés pedig vagy hideg ebédcsomag vagy ahol lehetséges, ott ebéd az iskola éttermében.

Az utóbbi évek tapasztalatai és az iskolák visszajelzései alapján szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a családi szállás elnevezés országonként és kultúránként kisebb különbségeket takar. A klasszikus házaspár egy- vagy több gyermekkel helyett előfordul, hogy egyedülálló a fogadó személy. Ezt a szálláshely visszaigazolásánál jelezzük. Speciális diétával kapcsolatos kéréseket általában figyelembe tudnak venni az iskolák.

Az iskolák erre a célra alkalmazott személyzete folyamatosan figyelemmel kíséri, ellenőrzi a családi szállások színvonalát. Csak olyan helyet ajánlanak, amit személyesen ellenőriztek, és megbizonyosodtak arról, hogy kényelmes, kellemes környezetben töltheted el szabadidődet. A szállással, ellátással kapcsolatos észrevételeidet, problémáidat azonnal jelezd az iskola illetékes dolgozójának, akivel a tanfolyam első napján megismerhetsz. Csak így van mód a problémákat azonnal, a helyszínen orvosolni.

A szálláshely a tanfolyam megkezdése előtti naptól az utolsó tanítási napot követő napig áll a rendelkezésedre (rendszerint vasárnaptól szombatig). Az érkezés körülbelüli időpontjáról a szállást adó családot időben értesíteni kell levélben vagy telefonon. A szálláshely a legtöbb esetben (főképp nagyvárosokban) nem az iskola közvetlen közelében található. A közlekedési idő alkalmanként 30-40 perc a nagyvárosokban, míg a kisebb településeken általában csak néhány perc séta.

Különösen előnyös a családi szállás:
 • ha először látogatsz a célországba
 • ha szívesen kötnél hosszú távú barátságot
 • ha tudod, hogy ez a legjobb módja az anyanyelvi környezet előnyeinek kihasználására
Kollégiumi/diákapartmanos szállás

Az ajánlott kollégiumok általában színvonalasabbak, mint a hazai viszonylatban ismert diákkollégiumok, fenntartásuk költséges, ezért a várakozással ellentétben a kollégiumi szállás drágább, mint a családi elhelyezés.

Leggyakrabban egyágyas szobát ajánlunk, közös fürdőszobával és konyhahasználattal. Egyes kollégiumokban étkezést is biztosítanak.

Az egyre népszerűbb diákapartmanokban több diák lakik egy lakásban. Közösen használják a fürdőszobát és a konyhát, de mindenkinek saját szobája van.

Általában letéti díjat kérnek a megérkezéskor, melyet a helyszínen kell kifizetned, és az elutazáskor visszakapod. Ennek összege országonként változó, de adott esetben az 500 USD-t is elérheti.

Különösen előnyös a kollégiumi/diákapartmanos szállás:
 • ha már ismered a célországot
 • ha a kötöttségeket és az alkalmazkodást nehezen viseled
 • ha szívesebben laksz kortársaiddal egy fedél alatt