Kollégium, apartman, szálloda, családi szállás… Kinek melyiket ajánljuk?

A Converzum – a nyelviskolák segítségével – a kinntartózkodás teljes időtartamára szállásról is gondoskodik. Családi, kollégiumi, illetve apartmanos és szállodai elhelyezést is választhatsz. Mi a nyelvtanulás legjobb kiegészítőjének a családi szállást tartjuk.

A gondosan kiválasztott családoknál sohasem kerülhet egy fedél alá két azonos anyanyelvű diák (kivéve külön kérés esetén).

Felnőtt résztvevőinknek saját szobát ajánlunk, de kívánság szerint (rendszerint árcsökkentéssel) együtt utazók esetén megosztható a szoba. A szállást adó család általában félpanziót (reggeli, vacsora) biztosít. Az ebédet az iskola büféjében vagy egy közeli étteremben költheted el.

Gyerekeknek két- illetve többágyas szobát biztosítunk, de több iskolánál egyágyas szoba is kérhető (ilyenkor rendszerint felárat számolnak fel). A nagyobb gyerekeket általában kétágyas szobákban szállásoljuk el, de gyakran eleget tudunk tenni az egyágyas szobai kérésnek is. A szállást adó család teljes ellátást ad: reggeli, vacsora a családdal, a déli étkezés pedig vagy hideg ebédcsomag vagy ahol lehetséges, ott ebéd az iskola éttermében.

Az utóbbi évek tapasztalatai és az iskolák visszajelzései alapján szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a családi szállás elnevezés országonként és kultúránként kisebb különbségeket takar. A klasszikus házaspár egy- vagy több gyermekkel helyett előfordul, hogy egyedülálló a fogadó személy. Ezt a szálláshely visszaigazolásánál jelezzük. Speciális diétával kapcsolatos kéréseket általában figyelembe tudnak venni az iskolák.

Az iskolák erre a célra alkalmazott személyzete folyamatosan figyelemmel kíséri, ellenőrzi a családi szállások színvonalát. Csak olyan helyet ajánlanak, amit személyesen ellenőriztek, és megbizonyosodtak arról, hogy kényelmes, kellemes környezetben töltheted el szabadidődet. A szállással, ellátással kapcsolatos észrevételeidet, problémáidat azonnal jelezd az iskola illetékes dolgozójának, akivel a tanfolyam első napján megismerhetsz. Csak így van mód a problémákat azonnal, a helyszínen orvosolni.

A szálláshely a tanfolyam megkezdése előtti naptól az utolsó tanítási napot követő napig áll a rendelkezésedre (rendszerint vasárnaptól szombatig). Az érkezés körülbelüli időpontjáról a szállást adó családot időben értesíteni kell levélben vagy telefonon. A szálláshely a legtöbb esetben (főképp nagyvárosokban) nem az iskola közvetlen közelében található. A közlekedési idő alkalmanként 30-40 perc a nagyvárosokban, míg a kisebb településeken általában csak néhány perc séta.

Különösen előnyös a családi szállás:
  • ha először látogatsz a célországba
  • ha szívesen kötnél hosszú távú barátságot
  • ha tudod, hogy ez a legjobb módja az anyanyelvi környezet előnyeinek kihasználására
Kollégiumi/diákapartmanos szállás

Az ajánlott kollégiumok általában színvonalasabbak, mint a hazai viszonylatban ismert diákkollégiumok, fenntartásuk költséges, ezért a várakozással ellentétben a kollégiumi szállás drágább, mint a családi elhelyezés.

Leggyakrabban egyágyas szobát ajánlunk, közös fürdőszobával és konyhahasználattal. Egyes kollégiumokban étkezést is biztosítanak.

Az egyre népszerűbb diákapartmanokban több diák lakik egy lakásban. Közösen használják a fürdőszobát és a konyhát, de mindenkinek saját szobája van.

Általában letéti díjat kérnek a megérkezéskor, melyet a helyszínen kell kifizetned, és az elutazáskor visszakapod. Ennek összege országonként változó, de adott esetben az 500 USD-t is elérheti.

Különösen előnyös a kollégiumi/diákapartmanos szállás:
  • ha már ismered a célországot
  • ha a kötöttségeket és az alkalmazkodást nehezen viseled
  • ha szívesebben laksz kortársaiddal egy fedél alatt

 

Írd meg, mi érdekel, és megkeressük a számodra legmegfelelőbb külföldi tanfolyamot!