Ha anyanyelvi környezetben tanulsz, azzal turbófokozatra kapcsolhatsz a nyelvtanulásban.

Hogyan döntsd el, hogy melyik lesz a számodra megfelelő tanfolyamtípus?

Amikor az igényfelmérést végezzük, megbeszéljük céljaidat, extra kívánságaidat is, így a helyszínen elérhető egyéb tevékenységek ismeretében ki fogod tudni választani azt, amelyik leginkább testhezálló.

Általános nyelvtanfolyam

Leggyakrabban félnapos elfoglaltságot jelent. A legfontosabb nyelvtani ismeretek, szókincsbővítés, kifejezések, mondattani ismeretek képezik a tananyag gerincét. Ha kezdő vagy, illetve alapfokú nyelvismerettel rendelkezel, ezt a tanfolyamot ajánljuk akkor, ha több időt tudsz a kinntartózkodásra szánni. Egyes iskolákban váltakozó órarenddel délelőtt vagy délután oktatnak.

Intenzív nyelvtanfolyam

Egész napos képzést jelent, legalább heti 4 napon. Délelőtt általában 4 nyelvórád lesz egy vagy két szünettel. A délutáni képzés 1-2 óráján a délelőtt tanultakat mélyítitek el és gyakoroljátok. A nap további részében lehetőséged nyílik az egyéni tanulásra. Az iskolák felszereltségéhez hozzátartozhat a nyelvi laboratórium, multi-média-, illetve az önképző terem (self-access), ahol a tanórákon kívül is találhatsz magadnak tananyagot, olvasnivalót.

Intenzív Plusz tanfolyamok

A délelőtti csoportos képzés kiegészítéseként délután magánórák keretében folyik az oktatás. Általában napi 2 (heti 10) magánórát ajánlanak az iskolák. A tanfolyam előnye, hogy jól egyesíti az elmélyült, egyénre szabott tanulást a csoportos kommunikatív foglalkozásokkal. Ha teljes erőbedobással szeretnél nyelvet tanulni, ezt ajánljuk.

A nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok

A jelentkezés előtt az előzetes szintfelmérést Magyarországon, online írod meg. A tanfolyamok meghatározott időtartamúak, a vizsgát a tanfolyam végén az iskolában vagy a helyi vizsgaközpontban teheted le. Tervezésnél ne felejtsd el, hogy a vizsgára jelentkezni a legtöbb esetben már a vizsga előtt néhány hónappal kell!

Szakmai (speciális) nyelvtanfolyamok

Több iskola kínál színvonalas szakmai nyelvtanfolyamokat (üzleti, banki, jogi, orvosi nyelv) szakemberek részére. Ezekre a tanfolyamokra általában középszintű nyelvtudással jelentkezhetsz. Az Executive névvel jelölt tanfolyam exkluzív környezetben, magánórákkal kiegészített kiscsoportos oktatást takar, ha vezető beosztásban dolgozol, és kevés idővel rendelkezel, ezt ajánljuk.

Magánórák

A legintenzívebb képzés, minden iskolában kérhető. Heti néhány órában is végezhető tanfolyam. Heti 10-20-30 magánóra már rövid idő alatt is nagyon jó eredményeket érhetsz el. Sok iskola csak magánórák keretében oktat kezdőket. Kérdezhetnéd, mi értelme van magánórákra külföldre menni, amikor itthon is tanulhatsz anyanyelvi tanártól. Azáltal, hogy kiszakadsz a megszokott környezetből, és körülötted mindenki az adott nyelvet használja, ráadásul az iskola többi diákjával is idegen nyelven kell kommunikálnod, egész más tempóban fogsz fejlődni, mintha itthon napi pár órát töltenél nyelvtanulással.

A tanfolyam első napján (vagy akár még előtte Magyarországon) szintfelmérésen veszel részt, melynek eredménye alapján a számodra legmegfelelőbb szintű csoportokba kerülsz.

Az iskolákban egyszerre általában 7-9 különböző nyelvi szintű csoport indul. A csoportok kialakításánál gondosan ügyelnek a nemzetközi összetételre – és ezáltal arra, hogy valóban az adott nyelvet használd. A nyelvtanfolyam végén kurzuslátogatási igazolást kapsz az elért nyelvi szintedről.

A nyelvtanfolyamok tematikájában gyakran szerepel szervezett szabadidős program. Ezek egy részét, sőt esetenként valamennyit a tanfolyam díja magában foglalja. Jelentkezéskor külön figyelmet fordítunk arra, hogy mely programok költségeit fedezi a tandíjad, és milyen kiadást jelent a többi programon való részvételed, nehogy kellemetlen meglepetés érjen a helyszínen.

Te milyen intenzitással tanulnál legszívesebben? Mennyi időt szánsz arra, hogy látványosan fejlődjön a nyelvtudásod?

Segítünk a választásban. Add meg elérhetőségeidet most, és hamarosan indulhatsz is!