TANULJ NYELVET KÜLFÖLDI KÖRNYEZETBEN!

országok

Európa 6 országában...

mit tartalmaz

A PROGRAM?

utazás, heti 20 tanóra, ellátás, sportolási és szabadidős tevékenységek, zsebpénz ...

miért jó?

Az idegennyelv hatékony elsajátítása mellett sokszínű programokat, varázslatos kirán...

országok

Európa 6 országában...

mit tartalmaz?

utazás, heti 20 tanóra, ellátás, sportolási és szabadidős tevékenységek, zsebpénz ...

tovább olvasom

miért jó?

Az idegennyelv hatékony elsajátítása mellett sokszínű programokat, varázslatos kirán...

tovább olvasom

országok

Európa 6 országában...

mit tartalmaz?

utazás, heti 20 tanóra, ellátás, sportolási és szabadidős tevékenységek, zsebpénz ...

tovább olvasom

miért jó?

Az idegennyelv hatékony elsajátítása mellett sokszínű programokat, varázslatos kirán...

tovább olvasom

nyelvtanulás külföldön

két hét teljesen ingyen

Alanyi jogon jogosult minden magyar 9. és 11. évfolyamos középiskolás diák 2 hetes időszakban ingyenes külföldi nyelvtanfolyamon részt venni.

A jogosultak köre:

9. évfolyamos gimnáziumi, szakgimnáziumi és technikumi tanulók,

9. évfolyamos nyelvi előkészítőn, kéttannyelvű előkészítőn, illetve az Arany János Tehetségprogram keretében tanulók – ők meghatározhatják, hogy melyik 9. évfolyamon kívánják a támogatást felhasználni.

11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók,

11. évfolyamos technikumban tanulók – ők választhatnak, hogy a 11. vagy 12. évfolyamon vesznek részt,

 

A program időtartama:

2 hét, 2022. június 17. és augusztus 31. között 

célnyelvek és országok

A kéthetes kurzusokon angol, német és francia nyelven tanulhatnak a diákok.

angol: Egyesült Királyság, Írország, Málta

német: Ausztria, Németország

francia: Franciaország

calvin-hanson-POqJeWrVfnU-unsplash
bsc_bradfield_college

mit tartalmaz

a program?

 • Intenzív nyelvi képzést legalább heti 20 tanórával, nyelvi szinteknek megfelelő nemzetközi osztályokban.
 • Változatos, tanórákon kívüli sportolási, művészeti és készségfejlesztő tevékenységeket.
 • Szállást egyetemi kampuszokon, bentlakásos iskolákban vagy helyi fogadócsaládoknál
 • Teljes körű ellátást háromszori étkezéssel.
 • Teljes- és félnapos kirándulásokat az adott külföldi nyelviskolai partnerünk szervezésében, szemet gyönyörködtető helyekre, izgalmas programokkal.

mennyibe kerül?

Az INGYENES, alanyi jogon járó program az alábbiakat tartalmazza:

 • a két hetes nyelvtanfolyamot,
 • az utazás és biztosítás költségét,
 • a szállás költségét,
 • az étkezés és teljes ellátás költségét,
 • a délutáni kulturális és sportprogramokat,
 • az egynapos és félnapos városlátogatásokat és kirándulásokat,
 • a költőpénzt.

Előfinanszírozás nem szükséges!

Images - Rene Rossignaud/www.rossignaud.com

Miért jó

a diáknak?

 • Segítség a nyelv hatékony, gyakorlatias elsajátításában, a nyelvtudás és szókincs bővítésében.
 • Motivációt és magabiztosságot kap, hogy ténylegesen használja a tanult idegen nyelvet.
 • Világokat átívelő nemzetközi barátságokat köthet.
 • Megismerhet más kultúrákat, szokásokat.
 • Változatos tanórán kívüli sport, művészeti és készségfejlesztő  programokban vehet részt.
 • Egyszerre tanul és nyaral.

Külföldi nyelviskolai

partnereink

A Converzum – a szakértő nyelvi utaztató számos, a célországokban működő ellenőrzött, minőségi nyelvtanfolyamot és programokat kínáló külföldi nyelviskola magyarországi képviseletét látja el, akik az alábbiakat nyújtják:

 • Szakmai akkreditációkkal, évtizedes múlttal rendelkező elismert oktatást.
 • Színvonalas képzési helyszíneket.
 • Interaktív, játékos és gyakorlatias módszertanokat a tanításban.
 • Változatos, színes programokat, foglalkozásokat és kirándulásokat.
 • 24 órás felügyeletet a tanórán kívüli időtöltéskor is.
nyelvtanfolyamok-converzum
icons8-team-yTwXpLO5HAA-unsplash

MIBEN SEGÍT A CONVERZUM?

Az évek során olyan stabil szakmai kapcsolatokat építettünk ki a a külföldi nyelviskolai partnereinkkel, amelyek garantálják a kiemelkedő színvonalat a nyelvtanulóknak. Mindenben tudunk segíteni, ami a külföldi nyelvtanfolyamhoz kapcsolódik:

 • Felmérjük az igényeket, csak olyan iskolát/iskolákat ajánlunk, melyek ellenőrzött, minőségi tanfolyamokat kínálnak.
 • Segítünk kiválasztani a csoport számára a legmegfelelőbb tanfolyamot és nyelviskolát. Figyelünk a tanórákon kívüli időtöltésre és az egyéb szolgáltatásokra is.
 • Adminisztratív segítséget nyújtunk.
 • Tájékoztatjuk a pályázó intézményeket a programmal kapcsolatos szervezés aktuális lépéseiről. Gyakorlati információval segítünk a programról, a külföldi nyelviskolai partnerünkről és válaszolunk a kiutazás előtt felmerülő kérdésekre.
 • Kapcsolatot tartunk a tanárokkal és a diákokkal a kiutazás ideje alatt is, hogy mindenkinek zökkenőmentes és élvezetes legyen az ott tartózkodás és nyelvtanulás.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

2022 nyarán, június 17-től augusztus 31-ig.

Minden nappali tagozatos:

 • 9. évfolyamos gimnáziumi, szakgimnáziumi és technikumi tanuló,
 • 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanuló.
 • technikumi tanulók részére a 11. vagy 12. évfolyamon választható jelleggel,
 • valamint a 9. évfolyamos nyelvi előkészítőn, kéttannyelvű előkészítőn, illetve az Arany János Tehetségprogram keretében tanulók.

Minden diák egy évfolyamon egyszer élhet ezzel a lehetőséggel. A középiskolai tanulmányai alatt összesen két alkalommal.

9. évfolyamos tanulónak minősülnek azok a tanulók is, akik a nyelvi előkészítő, a kéttannyelvű előkészítő, illetve az Arany János Tehetségprogram keretében előkészítő évfolyamon tanulnak. Ők dönthetnek arról, hogy az előkészítő évfolyamon, vagy a következő, tényleges 9. évfolyamon használják fel a támogatást.

angol, német, francia

angol: Egyesült Királyság, Írország, Málta;

német: Ausztria, Németország;

francia: Franciaország

A diák az adott nyelvet 2021/22-es tanévben tantervi keretek között tanulja. Lehetőség van azt az idegen nyelvet is választani, amelyből a tanuló már korábban osztályozó vizsgát vagy előre hozott érettségi vizsgát tett, vagy nyelvvizsgát szerzett.

Csoportnak számít, ha a pályázatot benyújtó intézmény szervezésében legalább 8 jogosult tanuló egy időpontban, egy nyelviskola egyazon képzésében, egyazon kurzusán vesz részt, és a csoporthoz az iskola kísérőtanár(oka)t biztosít.

Minden csoportnál egy kísérőtanár mindenképp az intézménnyel (vagy fenntartójával) jogviszonyban álló, oktatási azonosítóval rendelkező pedagógus/oktató, aki a célnyelvet az iskolában oktatja, vagy a célnyelvből megfelelő nyelvtudással rendelkezik, hogy a felmerülő kérdések, problémák esetén segítséget nyújthasson a célországban.  A nyelvtudást nem szükséges nyelvvizsga-bizonyítvánnyal igazolni.

Ha több kísérőtanárra van szükség, bevonható minden pedagógus/oktató munkakörben alkalmazható személy, aki a nyelvi elvárásoknak megfelel és büntetlen előéletű.

Az iskola minden kísérőtanárral megbízási szerződést köt a kéthetes programra, ez független a fennálló munkaviszonytól vagy a közalkalmazotti jogviszonytól.

A kísérőtanár feladata, hogy együtt utazzon a diákokkal Magyarország és a nyelviskola között oda-vissza. A kísérőtanár a képzés ideje alatt személyesen elérhető, ha probléma adódik, pl. tolmácsol vagy elkíséri a tanulót az orvosi rendelőbe. A problémák megoldása elsősorban a külföldi nyelviskola felelőssége, de ebben számítanak a kísérőtanár segítségére, támogatására.

Érdemes előzetesen egyeztetni a külföldi nyelviskolákkal, mik a feladatai a tanárnak, mert ez eltérő lehet. Mindenhol garantálják a gyerekek biztonságát, de esetleg közös feladat lehet a diákokat elkísérni a programokra, a kirándulásokon, a szálláson felügyeletet biztosítani vagy ellenőrizni, hogy megjelentek-e a diákok az órán/programon. A feladatok egyeztetésében a Converzum – szakértő nyelvi utaztató természetesen ingyenesen segítséget nyújt, az általa képviselt nyelviskolák esetében.

A pályázó intézménynek legalább egy kísérőtanárt biztosítania kell.  A kísérőtanárok száma a diáklétszámtól függ: 8-15 tanulóig 1 kísérőtanár, 16-30 tanulóig 2 kísérőtanár, 31-45 tanulóig 2-3 kísérőtanár, 46 tanulótól 2-4 kísérőtanár küldhető. A köznevelési/szakképző intézmény vezetője, vagy annak fenntartója előírhatja, hogy a csoport legalább két kísérőtanárral indítható, de ebben az esetben a csoportlétszám minimum 16 tanuló.

A pályázat nem zárja ki, hogy a kísérőtanár többször vegyen részt a programon. Minden alkalommal kötnek vele megbízási szerződést és köteles utána beszámolót írni.

A tanár külföldi munkavégzésként bruttó 500.000 Ft díjazásban részesül, amelynek egy részét előlegként is megkaphatja (az intézmény dönt erről). A teljes vagy a fennmaradó összeget a szakmai beszámoló leadását (október 15-ig) követő 30. napig fizeti ki a pályázó intézmény.

Igen, ez az összeg maximum 150 ezer Ft.

A tanulók kéthetes nyelviskolai kurzusa (tanórák, szabadidős programok és kirándulások) ellátástól függően maximum 1500 euró vagy 1350 angol font, valamint maximum 280.000 Ft, mely összeg fedezi az utazás, a biztosítás és a költőpénz összegét is. A tanulónak semmilyen önerőre nincs szüksége, előre megkapja a támogatást a részvételhez.

A pályázó intézmény előlegként szervezési átalányt kap, ennek összege: 50 tanulóig 20 ezer Ft/fő; 51-100 tanulóig 15 ezer Ft/fő; 101 tanulótól 10 ezer Ft/fő.

 A Tempus a pályázó intézmény által kiválasztott külföldi nyelviskolának utalja a képzés díját (tanfolyam, egyéb szolgáltatások, ellátás, transzfer díja stb.) Ezután a pályázó intézménynek utalja el a fennmaradó utazási és megélhetési összeget.

Az iskola az utazási jegyek megvételére és biztosítás megkötésére az utazásszervezőnek forintban utalja a keretösszegét, ami maximum 150 000 forint/fő (mind a diák, mind a kísérőtanár esetében). Ez a KEF felületén, az Utazási portálon történik meg.

A kiutazáshoz semmilyen önerő nem szükséges.

A diák megélhetési költség címén zsebpénzt is kap, amit a pályázó intézmény fizet ki részére még a kiutazás előtt. A megélhetési költség összege teljes ellátás esetén 60 000Ft/fő, félpanziós ellátás esetén 130 00Ft/fő.

Az utaztatást lebonyolító utazásszervező (utazási iroda) végzi el. A tanulók és kísérőtanárok utazási jegyeinek beszerzése és a biztosítás megkötése egy központi rendszerben történik.

Itt veszi fel a kapcsolatot az iskola az utazásszervezővel.  A megvett jegyek és a kapcsolódó biztosítási dokumentumok, a pályázati felületről tölthetők le. Az utazás és biztosítás díját közvetlenül az utazásszervező kapja meg.

A résztvevői nyilatkozat hozzájárulói és felelősségvállalói nyilatkozat, amit a programban részt venni kívánó tanuló és az ő szülei/gondviselői közösen kitöltenek, aláírnak. Megtehetik ezt a pályázó intézményben személyesen, személyazonosságot és adatokat ellenőrizve közösen aláírva vagy Ügyfélkapus hozzáférésen keresztül, azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítéssel. Ezt a nyilatkozatot a részt vevő diák, a tanár/igazgató és mindkét szülő/gondviselő aláírja. A pályázó intézmény ezt feltölti a pályázati rendszerbe, ahol így elfogadják a részvételt.

A csoportot a pályázó intézmény zárja le a felületen, amikor hozzárendelte a tanulókat és a kísérőtanárokat. Ha formailag minden megfelelő, a nyelviskola elfogadja az adott csoportot.

Az előfoglalás fogadónyilatkozattal történik. Ezt a nyilatkozatot a magyar és a külföldi iskolának is alá kell írnia. Gyakorlatilag egy szándéknyilatkozat, hogy abban az időpontban, az adott csoport és létszám kíván utazni és a nyelviskola fogadja őket.  Ez alapján lehet majd véglegesíteni a foglalást is.

A fogadónyilatkozatban a célországi nyelviskola vállalja az egyeztetett csoport (létszám, életkorok, nemek arányának megadásával) fogadását a megállapodott kurzusra (helyszín, dátum, életkor, szolgáltatási csomag).

Az iskola hivatalosan benyújtja a pályázatot, megkapja a pályázati támogatási okiratot, a külföldi nyelviskola fogadónyilatkozatát és lezárta a csoportot(okat) a felületén. Ezután nyújtja be a pályázatot az iskola.

Minden 9. és 11. évfolyamos diák alanyi jogon jogosult a részvételre. A formai követelményeknek meg kell felelni, csak emiatt történhet a pályázattal kapcsolatban visszautasítás/adatok kijavítása.

A kéthetes nyelvi program után szakmai beszámolót írnak a tanulók, a kísérőtanárok és a pályázó intézmény. A tanulók és a tanárok értékelése a képzésről, a szállásról, a programokról és a diákok nyelvi fejlődéséről ad képet. A pályázó intézmény is készít szakmai beszámolót, kitér saját szervezési és szakmai előkészítő tevékenységére, valamint az átalányösszegek felhasználására. A pályázó intézmény koordinálja a folyamatot. A szakmai beszámolókat egy központi felületre töltik fel.

Az intézmény pénzügyi beszámolót is készít a tanári támogatásról és a tanulói ösztöndíjakról, amit az intézmény kezelt (tételesen jegyek, biztosítások, kinek mikor mennyit adott ki, stb.). A szervezési átalányról nem kell beszámoló. A pénzügyi beszámolót szintén a pályázati felületre töltik fel.

A szakmai és pénzügyi beszámoló elkészítésének határideje 2022. október 15.

Kiegészítő támogatást kaphatnak a sajátos nevelési igényű gyerekek, ha ez a részvételükhöz indokolt. A támogatásra 2022. január 3-ig lehet jelentkezni. Háromféle kiegészítő támogatásra lehet igényt benyújtani. Ha csoportosan jelentkeznek, igényelhet utazási szolgáltatás mint kerekesszék egyéb eszköz szállítás. Ha egyénileg jelentkezik a nyelvi programba, igényelhet utazási szolgáltatás mellett pénzösszeget és saját kísérő biztosítását.

Kiskorú gyerek károkozásáért a szülő felel anyagilag, ezt a részvételi nyilatkozatban fogadja el. A kárral kapcsolatos lépésekről, esetleges szankciókról az ottani nyelviskola dönt.

Következmények nélkül visszamondhatja mielőtt hivatalosan lezárják a csoportot. Ha a pályázat felületén hivatalosan lezárja a tanár a létszámot, a külföldi nyelviskola elfogadta az érkezésüket, akkor csak igazolt, a tanulónak fel nem róható esetben mondható vissza az utazás. (Például elháríthatatlan esetek mint határlezárás, orvosilag igazolható betegség, orvosi beavatkozás, közeli hozzátartozó hirtelen halála stb.) Ezeket a tanulónak kell igazolnia. Ha ezt nem teszik meg, vissza kell téríteniük a teljes támogatást (beleértve a nyelviskolai díjakat, az utazási keretösszeget és a megélhetési támogatást).

Az Egyesült Királyságba utazáshoz kell érvényes útlevél, emellett érvényes személyi igazolvány  utasbiztosítás, Európai Egészségbiztosítási Kártya, a külföldi nyelviskola elérhetőségei, felvételi értesítő dokumentum. (Ezeknek érdemes egy kinyomtatott, lefénymásolt verzióját is magával vinni.)

Kiutazás előtt ki kell váltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya/eu_kartya.html#A%20K%C3%A1rtya%20ig%C3%A9nyl%C3%A9se

Utazáshoz busz- vagy repülőjegyet és utasbiztosítást a pályázat felületén kötnek. Onnan le tudják tölteni.

Ez minden esetben a célország aktuálisan érvényben lévő beutazási szabályaitól függ. 

Kiskorúak esetén lehetnek speciális szabályok, de kérhetnek országba belépés előtt regisztrációt, védettségi igazolványt és/vagy PCR vagy gyors antitest tesztet a beutazás előtt/után.

Nagy-Britannia: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nagy-britannia

Írország: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?irorszag

Málta: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?malta

Németország: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag

Ausztria: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Franciaország: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

Nem oltáshoz kötik a részvételt, arra mindenki alanyi jogon jogosult. Ez a beutazással kapcsolatban lehet fontos kérdés, de ebben a célország szabályai lesznek mérvadóak. A Converzum – szakértő nyelvi utaztató azt javasolja, hogy az elfogadott vakcinával beoltott, vagy azzal magát beoltani hajlandó diák és tanár jelentkezzen a kiutazásra.

jon-tyson-hhq1Lxtuwd8-unsplash
students

DIÁKSZTORIK

töltse ki

előzetes igényfelmérőnket

Az előzetes igényfelmérő lap kitöltése  semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára. 

A megjelölt igényei figyelembevételével igyekszünk a legmegfelelőbb ajánlatot adni.

trening-converzum