A Cambridge-i Egyetem Cambridge Assessment English nyelvvizsgái 2003 óta államilag elismertek Magyarországon; az akkreditáció megújítása kétévente esedékes. Jelenleg e vizsgák tárgyában egyeztetések folynak a Cambridge Assessment és az Oktatási Hivatal között. Ezekben az egyeztetésekben a British Council mint a Cambridge-vizsgák magyarországi szervezője, közvetítőként vesz részt – célunk, hogy a vizsgák államilag elismert státusza a jövőben is megmaradjon. Az akkreditáció a tárgyalások jelen állása szerint 2020 júniusáig biztosított.

A Cambridge angol nyelvvizsgákat több mint 25 ezer egyetem, munkáltató és kormányzat ismeri el szerte a világon. A tavalyi év során több mint 7 millió vizsgázó tett Cambridge-nyelvvizsgát a világon működő több mint 2.800 vizsgaközpont valamelyikében, köztük Magyarországon. A Cambridge Assessment szakmai tanácsai fontos szerepet játszottak a Közös Európai Referenciakeret (KER) kidolgozásában. A magyaroszági nyelvvizsgarendszer a KER-t használja a nyelvi szintek meghatározásának alapjául.

Úgy gondoljuk, hogy a Cambridge-vizsgák gazdagítják a magyarországi nyelvvizsgarendszert: amikor a diákok egy magas színvonalú vizsgára készülnek fel, ahhoz magas színvonalú nyelvtanításra és -tanulásra van szükségük. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy olyan megállapodás szülessen, amely biztosítja az akkreditáció 2020 júniusa utáni jövőjét, és derülátóak vagyunk, hogy sikerül megtalálni azt a megoldást, amely hosszú távon is biztosítja a Cambridge-vizsgák magyarországi akkreditációját. Amint további információk állnak rendelkezésre a kérdésben, haladéktalanul értesíteni fogjuk az érdeklődőket.


A minőségi és biztos nyelvtudás garanciája

Intézményünk a Cambridge English vizsgáit Magyarországon szervező British Council bejelentett vizsgahelye. A hozzánk jelentkező vizsgázók a következő lehetőségek közül választhatnak: papír alapú First for Schools (korábban FCE for Schools), First (korábban FCE), Advanced (korábban CAE) és Proficiency (korábban CPE) nyelvvizsga.

A Cambridge English nyelvvizsga-bizonyítványait világszerte számos ország egyetemei, oktatási intézetei és munkaadói elfogadják.

A Cambridge-i Egyetem egynyelvű angol vizsgái valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít a vizsgázóknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket. A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról.

Magyarországon a First for Schools (korábban FCE for Schools), First (korábban FCE), Advanced (korábban CAE) és Proficiency (korábban CPE) vizsgákat az Oktatási Hivatal – Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgáink szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek. Vizsgázóink tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

 • Cambridge English: First for Schools (korábban FCE for Schools): egynyelvű, komplex, B2 szint
 • Cambridge English: First (korábban FCE): egynyelvű, komplex, B2 szint
 • Cambridge English: Advanced (korábban CAE): egynyelvű, komplex, C1 szint
 • Cambridge English: Proficiency (korábban CPE): egynyelvű, komplex, C1 szint

A Cambridge English által kiállított nemzetközi, illetve az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált bizonyítványokról bővebb információkat találhatsz a British Council Vizsgaeredményekről szóló oldalán. A nyelvvizsgák akkreditációjával kapcsolatban részletesebben az Oktatási Hivatal NYAK honlapján tájékozódhatsz.

A jelentkezés menete:

 • Online jelentkezés az alábbi linken.
 • Befizetés – online vagy átutalással a budapesti British Council számlaszámára
 • A nyelvvizsga lebonyolítása a jelentkezők számától függ. Kis létszámú jelentkezés esetén előfordulhat, hogy a British Council másik vizsgahelyre irányít át vagy a nyelvvizsgát nem tartja meg. Erről előzetesen e-mailes tájékoztatást küldünk.
 • A szóbeli időpontja vizsgaszervezési okokból az írásbeli vizsga előtt kb. 2 héttel derül ki.

Számlaigényedet kérjük, előre jelezd a British Council budapesti irodájának, ugyanis utólag nem áll módjukban számlát kiállítani! A vizsgadíjat a British Council számlájára tudjátok utalni:

Citibank Zrt. 10800007-77237006-00000000
Számlatulajdonos:British Council Hungary (1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.)

Külföldről történő átutaláshoz:
Citibank Zrt. 1051 Budapest, Szabadság tér 7.
IBAN kód: HU46 1080 0007 7723 7006 0000 0000
SWIFT kód: CITIHUHX

>> Tudtad, hogy 2018-tól ingyenesen nyelvvizsgázhatsz? Tudd meg a részleteket itt, és vágj bele a felkészülésbe! <<

Gyakran felmerülő kérdések:

 
1. Melyik Cambridge nyelvvizsgát válasszam? 

A British Council honlapján megtalálható a Camrbidge nyelvvizsgák összes fajtája, iskolákban papír alapú First, Advanced és Proficiency nyelvvizsgát tudsz tenni.
 
2. Hol találok mintafeladatokat?
Mintafeladatok a nyelvvizsgák hivatalos oldalán érhetők el, minden szinten.
 
3. Hogy zajlik pontosan a vizsga?
További információt a British Council honlapján talál.
 
4. Speciális vizsgakörülmények
További információt a British Council honlapján talál.
 
5. Hogyan értékelik a vizsgámat?
A vizsga pontozási rendszeréről a University of Cambridge oldalán talál részletes leírást.
 
6. Hogyan tudok fellebbezni?
1. szint:  clerical re-check
2. szint: a vizsgadolgozat újraszámozása, melynek ára vizsgánként eltérő.
További információ a University of Cambridge oldalán.

Változások a CESOL nyelvvizsgáknál 2011 júniusától:
A változás lényege, hogy ha valaki kiemelten jó vizsgaeredményt ér el, tehát “A” minősítést kap, akkor a letett vizsga szintjéhez képest magasabb szintű nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványt kap. Pl. Advanced, vagyis KER C1 szintű vizsgán 75% fölötti eredmény esetén a központ kiállítja a KER C2 szintű bizonyítványt, mely Proficiency vizsgának felel meg.
Sajnos a magyar vizsgabizonyítványok kiadásának rendje ezt egyelőre nem követi.

Vizsgaidőpontok:

Vizsga típusaÍrásbeli vizsga időpontja*Jelentkezési határidőVizsgadíjVizsga típusa
First (Középfokú angol nyelvvizsga - korábban FCE)2020. március 13.2020. február 4.50 000 FtPapír alapú
2020. június 9.50 000 FtPapír alapú
Advanced (Felsőfokú angol nyelvvizsga - korábban CAE)2020. március 14.2020. február 4.51 500 FtPapír alapú
2020. június 10.51 500 FtPapír alapú
Proficiency (Felsőfokú angol nyelvvizsga - korábban CPE)2020. március 7.2020. január 29.53 500 FtPapír alapú
2020. június 12.53 500 FtPapír alapú

Vizsgadíjak:

 • Cambridge English: First for Schools (korábban FCE for Schools): 50 000 Ft
 • Cambridge English: First (korábban FCE): 50 000 Ft
 • Cambridge English: Advanced (korábban CAE): 51 500 Ft
 • Cambridge English: Proficiency (korábban CPE): 53 500 Ft
 • Late entry administration fee: 10 000 Ft

A nyelvvizsga lebonyolítása a jelentkezők számától függ. Kis létszámú jelentkezés esetén előfordulhat, hogy a British Council másik vizsgahelyre irányít át vagy a nyelvvizsgát nem tartja meg. Erről előzetesen e-mailes tájékoztatást küldünk.

*A szóbeli vizsga időpontja vizsgaszervezési okokból az írásbeli vizsga előtt kb. 2 héttel derül ki.

A Cambridge-i nyelvvizsgák értékeléséről és eredményközléséről ezen az oldalon találsz információt.

Add meg elérhetőségeidet, hogy mielőbb felvegyük veled a kapcsolatot, és nyugodtan, felkészülten menj a nyelvvizsgára!