Az EUROEXAM vizsgaközpont tájékoztatása

A részvizsgáért is teljes pontszám jár az idei felvételin

A felvételi eljárásról szóló legfrissebb rendelet szerint a június 15-ig sikeresen teljesített írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsgát is komplex vizsgaként kell figyelembe venni az idei felvételin.

A 2020. március 10-én közzétett kormányrendelet értelmében a tanév végéig teljesített sikeres írásbeli vagy szóbeli részvizsgáért is a komplex nyelvvizsgáért járó plusz pontszámot kell figyelembe venni (B2 szinten 28, C1 szinten 40 pontot).

Az új rendelet csak az idei felvételi pontszámításra vonatkozik.

  • Már sikerült az írásbeli/szóbeli vizsgám, mi a teendő?

A sikeres részvizsga vagy teljes, komplex vizsga igazolásához idén elegendő a vizsgaközponttól kapott igazolást feltölteni a Felvi.hu rendszerébe, nem szükséges hozzá a keményfedeles bizonyítvány. Az Euroexam vizsgázói az igazolást online vizsgafiókukból pár kattintással letölthetik.

  • Le tudom még tenni a nyelvvizsgát az idei felvételihez?

Igen. A pontos szabályozást a napokban várjuk, de a felvételiről szóló pénteki rendelet vizsgaszervezésre vonatkozó pontjai értelmében szinte biztosan lesz lehetőség rá, hogy biztonságos körülmények között, még időben letedd a vizsgát.

  • Mikor fogok tudni nyelvvizsgázni?

A májusi érettségihez igazodóan kijelölt több vizsganapból választhatsz, amint közzétették az érettségi végleges dátumait. Helyedet addig is érvényes jelentkezéssel tudod biztosítani. Jelentkezésed a végleges jelentkezési határidőig bármikor módosíthatod vagy akár visszamondhatod, ebben az esetben a teljes vizsgadíjat visszakapod. A vizsgaidőpontokról további részletek ITT.

  • Hogyan fogok tudni vizsgázni?

A rendelet értelmében várhatóan otthonról is lehetőség lesz online számítógépes vizsgára, élő technikai ellenőrzés mellett.

 Tájékoztatás a felvételihez igazodó vizsgaidőpontokról:

Az Euroexam International a járványhelyzetre való tekintettel valamennyi márciusi és tavaszi vizsgáját későbbi időpontra halasztotta minden érintett országban, így Magyarországon is. A már leadott vizsgajelentkezések változatlanul érvényesek és automatikusan a következő legkorábbi vizsgaidőpontra szólnak – vagy ha a vizsgázó úgy dönt – általa választott, tetszőleges azt követő vizsgaalkalomra módosíthatók díjmentesen.

Az új vizsgaidőpontokat Magyarországon, a hamarosan kihirdetendő új 2020-as érettségi és felvételi eljáráshoz igazodva fogjuk késedelem nélkül meghatározni. A tavaszi vizsgákat pótló nyári-őszi vizsgák időpontja, jelentkezési, eredményközlési és bizonyítványküldési határideje maximálisan igazodni fog az új felvételi határidőkhöz. A vizsgaidőpontokról további részletek ITT.

Ezzel az Euroexam International valamennyi magyarországi vizsgázója számára biztosítani tudjuk, hogy a felvételi eljárás során a pluszpontokat jelentő nyelvvizsga-bizonyítványt időben kézbe vehessék majd.

Van-e teendőm, ha már jelentkeztem a márciusi vagy későbbi tavaszi vizsgára?

Jelenleg nincs. Jelentkezésed pár napon belül automatikusan átkerül a tavaszi vizsgákat pótló legközelebbi vizsganapra, amiről írásban értesítünk. Az új érettségi/felvételi eljárás dátumaihoz igazodó 2020 nyári vizsgaidőpontok meghirdetését követően szabadon módosíthatod jelentkezésed, pótdíj nélkül átkérheted tetszőleges másik időpontra.

Tudok-e a végleges dátumok meghirdetése előtt is jelentkezni már az első lehetséges alkalomra?

Igen, erre van lehetőség. A korábban már jelentkezett vizsgázókkal együtt, az első lehetséges vizsgaalkalommal tudunk fogadni országosan további 800 (Budapesten 300) főt. Mivel az igények várhatóan meghaladják ezt a létszámot, ezért elindítjuk további vizsgahelyszínek és vizsgatermek engedélyeztetését. A városonként és megyénként rendelkezésre álló kapacitásról igyekszünk a következő hetekben naprakész tájékoztatást adni. Helyedet addig is érvényes jelentkezéssel és a vizsgadíj befizetésével tudod biztosítani.A jelentkezés a végleges jelentkezési határidőig bármikor módosítható vagy akár visszamondható, ebben az esetben a teljes vizsgadíjat visszakapod.

Lesznek-e további olyan vizsgaalkalmak, melyek szintén időben adnak még eredményt és bizonyítványt a 2020-as felvételimhez?

Mindent megteszünk azért, hogy az első lehetséges vizsganap után nagyon rövid idővel tudjunk további vizsgaalkalmat is biztosítani és így időben fogadni minden olyan vizsgázót, akiknek a felvételi vagy a diploma átvétele miatt halaszthatatlan a vizsga. Ez azonban a felvételi eljárás határidőitől és más előírásoktól is függ, de dolgozunk rajta és minden fejleményről azonnal tájékoztatást adunk.

Angol, német és üzleti nyelvvizsgák

Olyan államilag elismert angol vagy német nyelvvizsgát keresel, ahol szótárt is használhatsz, és ami soha nem évül el? Válaszd az Euroexam-et és szerezz minél előbb nyelvvizsgát ingyen! Ha még úgy érzed, nem vagy elég magabiztos, keress minket és felkészítünk.
>> Vizsgabetekintés, eredmények és bizonyítványok:

A COVID-19 járványhelyzetre vonatkozó előírásoknak megfelelően az átmeneti időszakban személyes ügyfélszolgálatot, illetve a személyes jelenlétet igénylő szolgáltatásokat, köztük dolgozatmegtekintést nem biztosíthat az Euroexam vizsgaközpont. 

A Vizsgaszabályzatban foglaltak szerint a vizsgaeredményekkel kapcsolatos újraértékelés, fellebbezés benyújtására továbbra is lehetőség van írásban (itt).

A korábbi sikeres nyelvvizsgák bizonyítványainak átvétele a járványhelyzet miatt mind az Euroexam Vizsgaközpontban, mind a Converzumnál szünetel, de kérésedre a sikeres vizsgáról az Euroexam vizsgaközpont (info@euroexam.org) igazolást állít ki, melyet elektronikus úton eljuttatnak hozzád.

Az Euroexam Vizsgaközpont ezzel párhuzamosan javaslatot nyújtott be az Oktatási Hivatal felé. Ebben a nyelvvizsgáztatás eljárásrendjének átmeneti módosítását indítványozzuk, hogy a járványhelyzetet követően a korábbi nyelvvizsgákhoz kapcsolódó, személyes jelenlétet igénylő szolgáltatások későbbi igénybevételére mód legyen.

Megértésed és türelmedet köszönjük!

Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 10 és 18 között.

Az Euroexam nyelvvizsgára 14 éves kortól jelentkezhetsz, ráadásul választhatsz, hogy írásbeli vagy szóbeli, esetleg komplex vizsgát teszel. Van egynyelvű, illetve kétnyelvű változata is.
Tehetsz általános vagy üzleti nyelvvizsgát B1, B2, C1 szinten.

A vizsgákra szombatonként kerül sor, az írásbeli rész 9:00-től 12:45-ig tart.  Újdonság, hogy az olvasás vizsgarész B2 és C1 szinten 5 perccel megnövekedett, így a B2 szinten 35 perc helyett 40 percig,  C1 szinten pedig  45perc helyett 50 percig dolgozhatsz.


Mit érdemes tudnod az Euroexam nyelvvizsgáról?

Akkreditált vizsganyelvek: angol, német (B1, B2, C1 – egy- és kétnyelvű) – Általános, Üzleti és Academic vizsgatípusok

Az Euroexam B1, B2 valamint C1 szintű angol és német nyelvvizsgái az életszerű, gyakorlati nyelvtudást mérik, nem a nyelvtani tudásodat. Röviden: zéró nyelvtanozás, szótárhasználat bármikor, ráadásul pontosan azzal a nyelvvel találkozol a vizsgákon, ami az utcán is szembejön.

Melyik nyelvvizsgatípust válasszam?

  • Általános angol és német Euroexam vizsgára van szükséged a felvételiken a plusszpontokért, és a legtöbb egyetemen, főiskolán az államvizsgához.
  • Több intézmény viszont a diploma feltételeként a szaknyelvi vizsga megszerzését írja elő. Ha neked is angol üzleti szaknyelvi vizsgára van szükséged, akkor az EuroPro nyelvvizsgát válaszd.
  • Az általános és szakmai nyelvvizsgák mellett az Euroexam azokra a vizsgázókra is gondolt, akik nyelvtudásukat kifejezetten a felsőoktatásban szeretnék hasznosítani. A magas presztízsű Euroexam Academic vizsga különösen ajánlott azok számára, akik angol nyelvű képzésen terveznek továbbtanulni itthon vagy külföldön.

 

Milyen részekből épül fel a vizsga?

Angol és német nyelven, egy- és kétnyelvű változatban is vizsgázhatsz. Jelentkezéskor te döntheted el, hogy a Közvetítés vizsgarész nélküli, egynyelvű államilag elismert bizonyítványt adó vagy a teljes, kétnyelvű vizsgaváltozatot választod.

Az Euroexam vizsgái 4 részből állnak: olvasott szöveg értése, íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség. Mind a négy vizsgarész a valódi kommunikációs helyzetekre épül, a vizsgázónak a hétköznapi életben használt, gyakorlati nyelvtudását kell alkalmaznia.

Természetesen lehetőséged van külön írásbeli, külön szóbeli vagy komplex nyelvvizsgát tenni.

Hogyan készüljek a vizsgára?

Az Euroexam International weboldalán számos segítséget találsz a felkészüléshez. A többi vizsgaközponttal szemben az Euroexamot a számtalan ingyenes online felkészítő támogatás is vonzóvá teszi, amiket a saját igényeidre szabva, ingyenesen vehetsz igénybe a nyelvvizsga felkészülés során. Online fekészítő tréning, személyi edzésterv, tesztek, extra gyakorlófeladatok, vizsgatippek, vizsgaszimulátor, Facebook live a vizsgáztatóval: ez csak néhány az Euroexam International ingyenes online támogatásai közül, amik garantálják számodra a sikert. És persze ott vannak a tesztkönyvek és a felkészítő tankönyvek is. Mindezek hasznos kiegészítői a nyelviskolában tanultaknak.

Mikor vannak vizsgaidőpontok 2019-ben és 2020-ban? 

Időpontok angol és német nyelvvizsgákhoz – általános, üzleti, Academic.

A vizsgaszabályzatról és a vizsga menetéről itt olvashattok.

Mennyibe kerül?

Az angol és német vizsgák díja azonos, beleértve a nemzetközi és akkreditált állami nyelvvizsga bizonyítványt adó általános, valamint az üzleti szaknyelvi EuroPro nyelvvizsgákat is.

Az első sikeres nyelvvizsgád díját visszaigényelheted

Hogyan jelentkezhetek vizsgázni?

Bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés naptári évében betölti a 14. életévét – a jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj egyidejű befizetésével – online vagy személyesen. Mivel a szóbeli vizsga párban zajlik, így arra is van lehetőséged, hogy ismerősöddel, osztálytársaddal együtt szóbeli vizsgázz.

Ráadásul az Euroexam nyelvvizsgákon azonos esélyekkel indul mindenki, legyen szó diszlexiáról, diszgráfiáról, látás- vagy hallássérülésről.

Mikor tudhatom meg az eredményt?

Az eredményt a vizsga után 20 munkanappal nézheted meg az Euroexam International weboldalán a vizsgakód megadásával.

Tudtad, hogy 2018-tól ingyenesen nyelvvizsgázhatsz? Tudd meg a részleteket itt, és vágj bele a felkészülésbe!

Szeretnél Euroexam nyelvvizsgát tenni, de úgy érzed, még nem állsz készen? Érdeklődj felkészítő tanfolyamainkról és vizsgázz magabiztosan!

ANGOL Euroexam Nyelvvizsga-időpontok
Vizsga típusaÍrásbeli vizsga időpontjaJelentkezési és befizetési határidőEredményhirdetésBizonyítvány várható átvétele
Euroexam B1 Alapfok2020. december 5.2020. november 13.2021. január 4.2021. február 8.
Euroexam B2 Középfok2020. október 17.
2020. szeptember 25.


2020. november 16.2020. december 21.
2020. december 5.
2020. november 13.


2021. január 4.2021. február 8.
Euroexam C1 Felsőfok2020. október 17.2020. szeptember 25.
2020. november 16.2020. december 21.
2020. december 5.2020. november 13.
2021. január 4.2021. február 8.
Euroexam
Academic C1
2020. október 17.2020. szeptember 25.
2020. november 16.2020. december 21.
EuroProB1
--
--
EuroPro B22020. december 5.
2020. november 13.
2021. január 4.2021. február 8.
EuroPro C12020. szeptember 12.
2020. augusztus 24.
2020. október 12.2020. november 16.
NÉMET Euroexam Nyelvvizsga-időpontok
Vizsga típusaVizsga időpontjaJelentkezési és befizetési határidőEredményhirdetésBizonyítvány várható
átvétele
Euroexam B1 Alapfok--
--
Euroexam B2 Középfok2020. november 21.2020. október 30.
2020. december 21.2021. január 25.
Euroexam C1 Felsőfok2020. november 21.
2020. október 30.
2020. december 21.
2021. január 25.

► A vizsgaidőpontok előtt 3 hetes (30 órás) felkészítő tanfolyamot vagy egyéni felkészítést tartunk, ahol begyakorolhatod a vizsgafeladatokat, így magabiztosan, minimális vizsgadrukkal mehetsz a nyelvvizsgára.

Vizsgadíjak:*
Szint Komplex vizsga
(írás- és szóbeli együtt)
Külön írásbeli
vizsga díja
Külön szóbeli
vizsga díja
B1-Alapfok 29 500 Ft 20 000 Ft 20 000 Ft
B2-Középfok 36 500 Ft 24 500 Ft 23 500 Ft
C1-Felsőfok 38 500 Ft 26 500 Ft 25 500 Ft

*forrás: euroexam.org

Írd meg nekünk, milyen nyelvvizsgát szeretnél tenni, és megbeszéljünk, hogyan lehetsz sikeres!