Az iskolai környezet nem a Te tereped? Próbáld online!

Érzed, hogy fejlődnöd kell angolból, vagy legalább a már eddig megszerzett tudást frissen tartanád valahogy … de egy hosszú nap után a hagyományos nyelvoktatási lehetőségek gondolatától is kiráz a hideg?

A délutáni dugóban szenvedni a nyelviskoláig, kávé után ásítozni az első szünetig, mégis teljes figyelemmel jelen lenni a csoportos feladatok során, úgy, hogy a te szemed előtt már az lebeg, hogyan fogsz elheveredni a kanapén egy izgalmas sorozatot bámulva…Te is erre asszociálsz a hagyományos tanfolyamokkal kapcsolatban? Van egy jó hírem! Ennél sokkal több lehetőség vár, ha nyitott vagy az online tanulásra.

Nem tudod megoldani, hogy heti kétszer ugyanabban az időben, ugyanazon a helyen legyél  és részt vegyél egy csoportos nyelvtanfolyamon? Vagy egyszerűen csak nehezen tűröd a kötöttségeket? Hektikus az időbeosztásod, nem szívesen alkalmazkodsz mások tanulási tempójához, a nyelvtudásra viszont szükséged van? Erre is van megoldás, ha nyitott vagy az online nyelvtanulásra!

Tanulhatsz akár a kedvenc kávézódban, akkor, amikor éppen kedved tartja. Ha reggel jobban fog az agyad, beiktathatsz egy gyors angolozást még a munka előtt, ha csak hétvégén fér bele az idődbe a tanulás, akkor az unalmas vasárnap délutánokon edzheted az agyadat. Itt nem kell senkihez sem alkalmazkodnod, mindent úgy alakítasz, ahogyan kedved tartja!

Ha az eddigiek alapján magadra ismertél, vedd az irányt az online nyelvtanulás felé! A neten rengeteg ingyenes anyagot is találhatsz, és azt sem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyit fejlődhetsz, ha angol podcastokat hallgatsz, vagy célnyelven nézel filmeket. Ha viszont úgy érzed, szükséged lenne tananyagra a nyelvtani ismeretek pontosításához, és biztonságban érzed magad, ha időnként kapsz visszajelzést is, érdemes körülnézned az online szoftverek piacán.

A Converzum szakmai vezetősége az ETS által kifejlesztett English Discoveries szoftverre esküszik, mely releváns témákon keresztül, felhasználóbarát platformon nyújt nyelvi kurzusokat kezdőtől haladó szintekig. Ha az ár sem utolsó szempont, az ED ebben is az élmenyőzben végez, a két hónapos hozzáférés már 14.000 Ft-tól a Tiéd lehet.

Ha érdekelnek online megoldásaink, olvass tovább!

Természetesen nem kell egyből a tisztán online nyelvtanulás mellett letenned a voksodat, más lehetőségeket is érdemes feltérképezni. Ha a hagyományos oktatás bizonyos részei vonzóak számodra, de szereted az online tanulás által nyújtott szabadságot, tanulhatsz virtuális tanteremben – egyéniben, de akár barátaiddal vagy munkatársaiddal csoportosan is – vagy választhatod a FLIP tanfolyamot, mely az úgynevezett blendid learning módszeren alapul.

A FLIP lényege, hogy az aktuális tananyagot otthon értelmezed és dolgozod fel, a kontaktórákat pedig kihasználhatod a gyakorlásra és a szóbeli kommunikációs készségeid fejlesztésére. Persze nem kell megijedned, ha valamiben nem vagy biztos, a tanárod mindenben támogat és segít neked, így rosszul bevésődni semmi sem fog. Akkor ajánljuk ezt a módszert, ha motivál, hogy saját magad fedezhetsz fel új ismereteket, de úgy érzed, szükséged van egy nyelvi mentorra, akivel az előre egyeztetett időpontokban (általában hetente egyszer) személyesen is találkozhatsz. A kurzus az angol mellett egyéb nyelvekből is elérhető.

Ha érdekel a FLIP, itt találsz róla bővebb információt, de keresd bátran munkatársainkat is, ha további kérdésed akad!

Biztosan nekem való az online nyelvtanulás?

Lehet, hogy most kicsit elbizonytalanodtál a sok lehetőség kapcsán, de hidd el, ez teljesen normális. Néhány pontban összeszedtem neked a prokat és kontrákat, hogy könnyebb legyen a döntés.

Válaszd az online tanulást, ha:
  • Szeretsz önállóan dolgozni.
  • Jól be tudod osztani az idődet.
  • Jól tudsz koncentrálni.
  • Tudod magad motiválni.
  • Biztonságosan navigálsz a számítógép és az internet világában.
Nem biztos, hogy az online tanulás a te módszered, amennyiben:
  • Gyakran elkalandozol és ilyenkor fontos, hogy a tanárod visszazökkentsen a munkafolyamatba.
  • A munkád miatt nem tudod kiszámítani, hogy egy adott időszakban mennyi időd lesz a tanulásra.
  • Nem vagy a technika ördöge, szívesebben dolgozol a jó öreg tollal és ceruzával, mint a laptopodon.
  • Számodra a tanulás mindig összekapcsolódik a közösségi élménnyel, a csoporttársakkal
  • Nehezen veszed rá magad a tanulásra.

Remélem, tudtam segíteni! Ne feledd: a nyelvtanulás egy hosszú folyamat, ha néha úgy érzed, hogy neked nehezebben megy, akkor az talán azt is jelentheti, hogy még nem találtad meg a saját módszeredet. Ne aggódj, ha nem találod a helyedet a csoportos tanfolyamokon, szerencsére már más lehetőségeid is vannak. Sok sikert!

Szólj hozzá!