UK VISA SELT NYELVVIZSGA

Szeretnél az Egyesült Királyságban dolgozni vagy tanulni?

Akkor lesz szükséged ennek a vizsgának a letételére, ha üzletemberként, kutatóként, munkavállalóként, tanulóként, egyházi személyként, sportolóként, házastársként vagy családtagként szeretnél vízumot, tartózkodási engedély, esetleg állampolgárságot kapni az Egyesült Királyságban.

A vízumszerzés céljától függően kell kettő vagy négy készségből vizsgáznod a célnak megfelelő minimálisan elvárt szinten.

Néhány példa:

  • ha szakmunkásként szeretnél Angliában dolgozni, akkor legalább B1 szintű vizsgára lesz szükséged mind a négy készségből,
  • ha brit állampolgárságot szeretnél szerezni, akkor minimum B1 szintű vizsgára lesz szükséged beszédértésből és beszédkészségből,
  • ha továbbtanulási terveid vannak Angliában, akkor az oktatási intézmény elvárásától függően B1, B2 vagy C1 szinten kell sikeres SELT vizsgát tenned.

Jó hír, hogy ha sikeresen teljesíted a LanguageCert SELT nyelvvizsgát, akkor vízumkérelmed elbírálásának eredményétől függetlenül megkapod az azonos szintű LanguageCert IESOL nemzetközi bizonyítványt is. Ehhez a négy készséget mérő vizsgákon vizsgarészenként minimum 50%-ot, a két készséget mérő vizsgákon minimum 60%-ot kell teljesítened. Itt találod az elfogadó országok és intézmények listáját: https://www.languagecert.org/en/about-us/recognition/languagecert-international-esol-recognition

A megszerzett eredmény és bizonyítvány nem évül el, ám a vízumkérelemhez a brit hatóságok előírhatnak bizonyos határidőket, időtartamokat – ha nem közvetlenül a vízumigénylés előtt teszed le a vizsgát, ennek érdemes utánanézni a brit bevándorlási hatóságoknál.

Jelentkezés:

Jelentkezéskor 5% díjkedvezményért használd ezt a promóciós kódot: A43BBD

Ahogyan a vízumigénylés online történik, úgy a LanguageCert SELT nyelvvizsgára is kizárólag ONLINE lehet jelentkezni itt: https://www.languagecert.org/en/uk-visa-exams

A jelentkezés előtt ugyanezen az oldalon ki tudod választani a vízumkérelmednek megfelelő vizsgatípust és vizsgaszintet. Ezután tudod kiválasztani a helyszínt és az időpontot akár már néhány napon belül.

A vizsga írásos készségei tantermi számítógépes vizsga formájában zajlanak, Budapesten a Fulbright Prometric Intézetben (BME), a szóbeli vizsga online interjú keretében történik élő vizsgáztatóval.

Szükség esetén a vizsgát át tudod ütemezni későbbi időpontra.

Az eredményeket 3-5 munkanapon belül kapja meg a vizsgázó és a vízumkérelmet elbíráló hatóság elektronikusan.

Ha már rendelkezel a megfelelő szintű nyelvtudással, de szeretnél felkészülni a LanguageCert SELT vizsga feladattípusaira, jelentkezz 30 órás felkészítő tanfolyamunkra! Ha egyéni felkészítést szeretnél, írj nekünk.

Ha úgy érzed, még nem vagy azon a szinten, hogy vizsgázz, válassz nyelvtanfolyamaink közül!

A vizsga teljes díja két készség esetén €165, négy készség esetén €220.

Ne feledd: 5% díjkedvezményért használd ezt a promóciós kódot: A43BBD